Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Telek - Adózás képes leírás - Telek.tlap.hu
részletek »

Telek - Adózás - Telek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telek.tlap.hu » Telek - Adózás
Keresés
Találatok száma - 4 db
Adótanácsadók

Adótanácsadók

Az egyesületet 1990-ben 28 adózással és könyvvitellel foglalkozó magánszemély alapította. Tagok lehetnek az egyéni vállalkozók, korlátolt felelősségű társaságok, betéti társaságok, részvénytársaságok, valamint egyéb vállalkozási formában működő szervezetek, akiknek van adótanácsadó, adószakértő, okleveles adószakértő, könyvvizsgáló, mérlegképes könyvelő tagja, alkalmazottaik, és azok is, akik az előbb említett szervezeten kívül önállóan gyakorolják a szakmát. Az Egyesület az adótanácsadók és könyvvitellel foglalkozó tagjainak, valamint ezek ügyfeleinek szakmai és érdekképviseletét látja el.

Amit a vállalkozónak tudni kell

Amit a vállalkozónak tudni kell

Amit a vállalkozónak tudni kell. Az általános forgalmi adóról szóló törvény változásai. Az alábbi adózási témákról olvashat, mint például az Áfa kulcsok módosítása, Megszűnik a 0 %-os adómérték, Kedvezményes adókulcs, Építési telek utáni adózás .

Ingatlan adó

Ingatlan adó

Ingatlan átruházás adózása Ingatlan átruházása esetén személyi jövedelmadó fizetendő, amennyiben az értékesítő magánszemély. A fentiek irányadók az ingatlanra vonatkozó vagyoni értékű jog alapítása, átruházása esetén is. Ingatlan, vagyoni értékű jog értékesítéséből származó bevétel minden olyan bevétel, amelyet a magánszemély az átruházásra tekintettel megkap. A bevételnek nem része a kapott ellenértékből az egyéb jövedelemnek minősülő, az ingatlannak, a vagyoni értékű jognak a szerződéskötés időpontjában ismert szokásos piaci értékét meghaladó összeg. Ilyennek minősül különösen az eladási ár, a cserében kapott dolognak a jövedelemszerzés időpontjára megállapított szokásos piaci értéke, valamint az ingatlan, a vagyoni értékű jog gazdasági társaság vagy más cég részére nem pénzbeli hozzájárulásként (nem pénzbeli betétként) történő szolgáltatása esetén a vagyontárgynak a társasági szerződésben, más hasonló okiratban meghatározott értéke.

Telek adó

Telek adó

Kényes ügyek tanácsadás. Praktikus jogi információk, tippek magánszemélyeknek, fogyasztóknak, vállalkozóknak heti rendszerességgel - ingyenesen. A feliratkozással azonnal letölthetők a korábbi Online Jogtanácsadó tanulmányok is.

Tuti menü